Refatadizare imobil locuinte colective – Avella

Cluj-Napoca

Status: în lucru

Anul proiectării: 2017

În cazul acestui proiect, beneficiarul a dorit refațadizarea unui imobil de locuințe, tratat inițial ca un monobloc, ce părea prea masiv pentru contextul urban înconjurător. O altă solicitare a fost păstrarea structurii și a golurilor inițiale, pentru a face intervenția cât mai puțin intruzivă.
S-a propus fragmentarea volumului și crearea unei identități vizuale prin accentuarea caselor de scară, care au fost gândite într-un placaj de cărămidă aparentă. Cele trei volume rezultate din articularea volumului inițial sunt apropiate ca proporții de dimensiunile imobilelor din zonă, astfel ele sunt percepute ca fiind trei blocuri de locuințe individuale, înglobate într-o compoziție comună care se integrează mult mai bine în contextul existent . Parterul este tratat diferit, având funcțiune comercială, sugerând totodată ideea de soclu pentru întreaga compoziție.
Fiecare element volumetric al acestui bloc este regândit conceptual și estetic, încât rezultatul final să fie unul coerent și contemporan.

Înapoi