Casa TS

Locuință unifamilială, Oradea

Status: în construcție

Anul proiectării: 2016

Înscrisă într-un context urbanistic specific dezvoltărilor din perioada de boom imobiliar al anilor 2000, parcela pe care va fi construită casa vine la pachet cu o mulțime de provocări – datorate în principal dimensiunilor reduse – dar si cu oportunități. Un avantaj foarte mare îl reprezintă vecinătatea arealului protejat al bazinelor de apa care deservesc orasul Oradea, o zonă naturală cu vegetație bogată și rațe sălbatice, care va rămâne în continuare neconstruită.

Accesul pe proprietate se face din drumul de pe latura nordică, unde se păstrează și o grădină de fațadă care continuă tipologia de amplasare pe teren specifică ansamblului din care face parte parcela. De cealaltă parte a casei, către sud, curtea are un caracter mult mai privat. Pe timp de vară, peretele de sticlă al living-ului poate fi deschis complet astfel încât interiorul se întrepătrunde cu exteriorul.

Volumetria casei a fost modelată pentru a avea o deschidere cât de mare spre sud, spre zona verde a bazinelor de apă, către care se deschid perspective generoase nu doar din camera de zi, ci și din dormitorul de la parter, din birou și din dormitorul matrimonial de la etaj. Vitrajele astfel generate direcționează privirea spre cadrul natural deosebit, oferind perspective controlate menite să aducă liniștea naturii într-un context urban altfel destul de fragmentat și haotic.

Înapoi