Amenajare interioara apartament ES Cluj Napoca 2015

În conturarea acestui apartament s-a mizat pe înălțimea generoasă a spațiului, deoarece apartamentul este situat la mansarda unui imobil de locuințe. Profitând de această înălțime, într-o parte a zonei de zi, s-a realizat o supantă destinată spațiului de relaxare, intim, luminos și detașat față de restul spațiilor.

Accesul la supantă se face pe o scară decorativă, din tablă perforată care pare să se desprindă din mobilierul de bucătărie. Prin designul și configurația propusă, scara ocupă un spațiu infim, dar totodată devine un element central al bucătariei, prin forma atipică, înglobată în minimalismul și simplitatea mobilierului de bucătărie.

Întregul apartament este rezultatul unei creatii de design functional, care reușește să îmbine funcționalitatea fiecărui colț, cu designul fiecărui element ce definește spațiul. În acest sens, întregul spațiu cât și piesele de mobilier, accesorii, sunt proiectate și special contruite, pentru a obține maximul de calitate estetică și funcțională. Acest principiu primează la toate elementele, de la supantă, scara acesteia, finisaje, mobilier, pana la masuțele și scaunele metalice de bar, special create pentru a armoniza întregul spațiu.

Deoarece suprafața zonei de zi este generoasă și spațiile comunică între ele, s-a optat pentru accentuarea pardoselii prin utilizarea unui finisaj cu pattern, care dă senzația de textil împletit. Înălțimea spațiului este pusă în valoare prin bibloteca custom made care se desfășoară pe suprafața întreagă a doi pereti, longitudinal si transversal apartamentului, și care înglobează o zonă de relaxare, în centrul livingului și in spațiul supantei. S-a optat pentru tonuri neutre de gri, bej și alb care alături de textura lemnului, plante și textile diverse induc un sentiment de cald și primitor., definitoriu pentru o locuință.

Dormitorul are un ton minimalist, patul impunându-se vizual in spațiu, deoarece acesta ocupă o poziție centrală și permite accesul de jur împrejur.Este preluată paleta cromatică a livingului , adaugând un accent de culoare, galben ocru care delimitează zona de depozitare din spatele patului. Culorile închise dau un sentiment de detașare, stimulând odihna și somnul.

Băile sunt tratate în finisaje moderne, sunt folosite efecte – placarea integrală a unui perete cu oglindă spre amplificarea optică a spațiului și folosirea iluminatului led în scafe ale mobilierului. Baia de oaspeți preia în totalitate elementele spațiului de zi, astfel prin poziționarea acelorați finisaje de pardosală ți moblier, devine o extensie a camerei de zi, mai mult o cameră de baie.

Majoritatea elementelor ce armonizează spațiul sunt confecționate special pentru locul ce-l ocupă încât acestea au configurația cea mai potrivită estetic și funcțional. În multe situații, s-au găsit soluții alternative care să rezolve cât mai eficient aspectele estetice, funcționale și financiare .

Rezultatul este o amenajare dinamică, creativă, unica, dedicată doar pentru acest spatiu dar pîstrându-se în același timp și senzația de relaxare si intimitate.

Înapoi